سکه نیوز

آخرین اخبار بازار سکه و ارز، قیمت روز بازار ، ارائه تحلیل و مشاوره توسط گروه ایران صراف

سکه نیوز

آخرین اخبار بازار سکه و ارز، قیمت روز بازار ، ارائه تحلیل و مشاوره توسط گروه ایران صراف

مذاکرات سیزدهم و سایه سنگین اختلافات داخلی ۱+۵

دور جدید مذاکرات ژنو بیشتر از همیشه تحت تأثیر اختلافات داخلی و سایه سنگین نفوذ صهیونیست‌ها است تا استقلال کشورهایی که از خود قدرت عمل دارند.

به گزارش تسنیم:تیم مذاکره هسته‌ای کشورمان که شب گذشته وارد ژنو شده بود، صبح امروز ابتدا در هتل اینتر کانتیننتال، محل اقامت وزیر امور خارجه و اعضای تیم، یک جلسه داخلی خواهند داشت. بر اساس برنامه ریزی انجام شده، قرار است که پس از این دیدار، اعضای تیم مذاکره کننده کشورمان با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفت‌وگو داشته باشند.این دیدار در مقر اروپایی سازمان ملل و درواقع به‌میزبانی کاترین اشتون برگزار می‌شود.

 

  


پس از برگزاری این نشست، نوبت به آغاز راند اول مذاکرات هسته‌ای می‌رسد، مذاکراتی که پیش از این 5 دور در ژنو، 2 دور در استانبول، یک دور در عراق، یک دور در مسکو و 2 دور در آلماآتی برگزار شده بود.

در مذاکرات قبلی (غیر از ژنو4 و 5) تیم‌های مذاکره کننده هسته‌ای 1+5 به‌دلیل اینکه سطحشان در سطح معاون وزیر خارجه بود در برخی موارد امکان تصمیم گیری نداشتند، اما پس از دیدارهای انجام گرفته در نیویورک و مذاکراتی که در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل صورت گرفت و ظریف، اشتون و جان کری برای اولین بار کنار یکدیگر نشستند، مقرر شده نشست‌های 1+5 در صورت لزوم، سریعاً از سطح معاون وزیر به وزیر امور خارجه ارتقا یابد.

در مذاکرات هسته‌ای دور قبل (ژنو5) به‌علت حساسیت بالای مذاکرات و احتمال به توافق رسیدن طرفین، جان کری از سرزمین‌های اشغالی خود را به ژنو رساند تا به‌همراه وستروله (وزیر خارجه آلمان)، فابیوس (وزیر خارجه فرانسه)، ویلیام هیگ (وزیر خارجه انگلیس) که خود را اندکی بعد به ژنو رسانده بودند، درباره توافقنامه اولیه، به‌همراه اشتون و محمدجواد ظریف مذاکره مستقیم کنند.

*** 2 پیام مهم عدم‌دستیابی به توافق در ژنو5
آن دور از مذاکرات اگرچه به‌علت کارشکنی فرانسوی‌ها به حصول توافق منجر نشد اما این کارشکنی دو پیام برای طرف ایرانی داشت.
نخستین پیامی که این کارشکنی داشت، این بود که 1+5 و درواقع 6 کشور با یکدیگر در موضوع هسته‌ای ایران اختلاف نظر دارند.

موضوع از این قرار بود که در خلال توافق اولیه‌ای که براساس اخبار منتشره، تا مراحل بسیار بالایی پیش رفته بود، اما با اضافه شدن درخواست‌های یک کشور از میان 6 کشور در ذیل بندهای توافق شده، ایران این اضافات را زیاده خواهی برخی کشورها دانسته موضوع را نمی‌پذیرد.

برهمین اساس، طرف مقابل یک جلسه داخلی برای رفع اختلاف ترتیب می‌دهد تا شاید فرانسوی‌ها و فابیوس را از موضع بالای خود پایین بیاورند. این جلسه نهایتاً به تهیه یک طرح جدید منجر می‌شود، طرحی که تمام توافقات طرح قبل را نقض کرده از بین می‌برد.

با گذاشتن این طرح از سوی کشورهای عضو 1+5 روی میز مذاکرات، این کار (تهیه طرحی جدید حین مذاکره روی طرحی که اکثر مواد آن به توافق رسیده شده است) توهین محسوب می‌شود لذا مذاکرات به‌خاطر زیاده خواهی‌های طرف مقابل و نقض توافقاتی که تنها چند ساعت از آن گذشته بود، بدون نتیجه به اتمام می‌رسد و طرفین برای برگزاری دور بعدی به توافق می‌رسند که ژنو6 هم برگزار شود.

*** صهیونیست‌ها و مذاکرات هسته‌ای
پیام دوم شاید مهمتر از پیام اول کارشکنی در مذاکرات هسته‌ای باشد، پیامی که نشان دهنده عمق نفوذ یک رژیم دیگر بین اعضای 1+5 است، اسرائیل، رژیمی بود که به‌راحتی مانع از به دست آمدن توافق میان ایران و 6 کشور شد.
در مورد نفوذ رژیم صهیونیستی در این مذاکرت چند نکته وجود دارد؛ اول اینکه جان کری به‌خاطر این احتمال که مذاکرات به بخش حساس برسد و وی مجبور شود که خود را فوراً به ژنو برساند، قبل از برگزاری مذاکرات ژنو5 (دور قبلی مذاکرات) راهی سرزمین‌های اشغالی شد تا با نتانیاهو و شیمون پرز دیدار و از آنجا در صورت لزوم به ژنو بیاید.

مذاکره با صهیونیست‌ها و اخد نظرات مقامات این رژیم، قبل از اعلام نظر یک کشور مستقل، نشان دهنده این است که نظرات و تصمیم سازی‌های صهیونیست‌ها در نظرات و رأی آن کشور مهم است و این نکته‌ای بسیار مهم تلقی می‌شود.

نکته دیگر اینکه، فرانسوی‌ها بلافاصله پس از اینکه مذاکرات را به‌هم زدند، راهی تل‌آویو شدند تا از نزدیک با صهیونیست‌ها دیدار کنند.

*** فرانسه و اسرائیل و ماجرای به‌هم خوردن مذاکرات
در این سفر، رئیس جمهوری فرانسه به‌همراه هیئتی عالی‌رتبه به سرزمین‌های اشغالی رفته بود. اولاند که می‌داند ایران و امروز حتی کشورهای 1+5 دیگر حاضر نیستند پیش‌شرطی را بپذیرند، در تل‌آویو و در یک نشست خبری 4 پیش‌شرط برای حصول توافق با ایران روی میز گذاشت، همان چیزی که ایران بارها اعلام کرده که به هیچ وجه هیچ پیش‌شرطی را نمی‌پذیرد.

در خلال سفر کری به اسرائیل و در حین مذاکرات ژنو5، نتانیاهو یک کلیدواژه را مرتباً به کار می‌برد و آن "جلوگیری از توافق بد" بود.
نتانیاهو، در اختیار داشتن حق غنی‌سازی در داخل، فعالیت نیروگاه آب سنگین اراک و ذخایر اورانیوم را تهدید و توافقی را که منجر به این شود که مثلاً نیروگاه اراک به فعالیتش ادامه دهد توافق بد می‌دانست.

حال، نگاهی اجمالی به 4 پیش‌شرطی که اولاند در نشست خبری خود در تل‌آویو مطرح کرد به‌خوبی نشان می‌دهد که این کشور چگونه تحت تأثیر صهیونیست‌ها است.

"تمامی تأسیسات هسته‌ای ایران از هم اکنون زیر نظارت بین المللی قرار گیرد، غنی‌سازی 20 درصد به تعلیق درآید، ساخت راکتور آب سنگین اراک متوقف شود و ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران نیز کاهش یابد."؛ اینها 4 پیش‌شرط رئیس جمهور فرانسه برای رسیدن به توافق با ایران است؛ نگاهی بسیار ساده و سطحی به این پیش‌شرط‌ها، به‌سادگی مخاطبان را به یاد سخنان نتانیاهو می‌اندازد، آن‌جایی که مرتباً می‌گفت: "جلوگیری از توافق بد".

حالا که ایران و 6 کشور 12 دور با یکدیگر مذاکره کرده‌اند، نوبت دور سیزدهم رسیده است، مذاکراتی که بیشتر از همیشه تحت تأثیر اختلافات و سایه سنگین نفوذ صهیونیست‌ها است تا استقلال کشورهایی که خودشان روی صندلی‌های میز مذاکرات نشسته‌اند، مذاکراتی که قرار است از امروز رسماً با دیدار اشتون و ظریف آغاز شود و تا روز جمعه و احتمال بسیار زیاد تا روز شنبه ادامه داشته باشد.

در این دور از مذاکرات، تیم مذاکره کننده ایرانی آماده و منسجم برای ادامه مذاکرات، به ژنو آمده و براساس آنچه وزیر امور خارجه کشورمان هم شب گذشته پیش از ترک رم به‌مقصد ژنو گفته بود، دستور کار مذاکرات ژنو6 "توافق" است.

اینکه جمهوری اسلامی ایران دستور کار مذاکرات را توافق می‌داند، به خودی خود حسن‌ظن و اشتیاق ایران برای حل مسئله را نشان می‌دهد اما با این وجود، سایه‌ای سنگین بر سر مذاکرات افتاده است، سایه‌ای که نفوذ اسرائیل و اختلاف نظر اعضای 1+5 دو ضلع اصلی آن هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد