تغییر نرخ ارز بر سودآوری شرکتها تاثیر گذاشته است ؛ به طور مثال صنعت سیمان رشد سود حدود ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده است.این صنایع در حالی با افزایش درآمد مواجه بودند که به لحاظ حسابداری هزینه ها ثابت مانده است لذا سود افزایش یافته است.
مدیرعامل سابق شرکت بورس در خصوص دلایل رشد شاخص بورس در روزهای اخیر گفت: رشد اخیر در بازار سرمایه صرفا به دلیل سفته بازی نیست ؛ بلکه عمده دلیل اصلی آن تغییر نرخ ارز است.
علی رحمانی گفت: تغییر نرخ ارز بر سودآوری شرکت ها تاثیر گذاشته است ؛ به طور مثال صنعت سیمان رشد سود حدود ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده است.
وی با بیان اینکه صنعت روغن خوراکی و یا روغن موتور از دیگر شرکتهایی هستند که با رشد سود قابل ملاحظه ای روبرو بوده اند، افزود: البته همه شرکت ها به طور یکنواخت با افزایش سود مواجه نبوده اند.
مدیرعامل سابق بورس با اشاره به این مطلب که غالب افزایش شاخص بورس متاثر از سه صنعت بوده گفت: صتایع پالایشگاهی، پتروشیمی و فلزات سنگین سه صنعتی هستند که تاثیر به سزایی از افزایش نرخ ارز داشته اند که سبب افزایش درآمد و سود شرکت های فعال در این سه صنعت شده است.
وی در ادامه افزود: این صنایع در حالی با افزایش درآمد مواجه بودند که به لحاظ حسابداری هزینه ها ثابت مانده است لذا سود افزایش یافته است.
استاد دانشگاه با بیان اینکه البته نمی توان رشد شاخص را صرفا به بهبود عملکرد مالی شرکتها معطوف کرد، خاطر نشان کرد: نمی توان ورود پول به بورس را انکار کرد چرا که در حال حاضر P/E بازار در حدود ۶.۵ است در حالی که نرمال آن با توجه به نرخ سود بدون ریسک، ۵ است.
وی در ادامه گفت: البته بخشی از این رشد شاخص نیز متاثر از خوش بینی افراد به آینده و احتمال بیشتر لغو تحریم ها است ؛ اگر در گذشته احتمال لغو تحریم ها ۱۰ درصد بوده است در حال حاضر این احتمال به ۷۰ درصد رسیده است.
به گزارش تراز، رحمانی ضمن بیان این موضوع که تحریم ها هزینه های سنگینی بر دوش شرکت ها تحمیل کرده است، ابراز امیدواری کرد: من خوش بین به آینده مذاکرات هستم لذا امیدوارم که مسائل حل و شاخص بورس بهتر شود.