سکه نیوز

آخرین اخبار بازار سکه و ارز، قیمت روز بازار ، ارائه تحلیل و مشاوره توسط گروه ایران صراف

سکه نیوز

آخرین اخبار بازار سکه و ارز، قیمت روز بازار ، ارائه تحلیل و مشاوره توسط گروه ایران صراف

تمایل به ثبات در بازار ارز و سکه

دیروز هم بازار ارز و سکه روز باثباتی را پشت سر گذاشت و تقریبا نه خبرهای داخلی و نه خارجی نتوانست منحنی قیمت‌ها را به بالا و پایین منحرف کند.  
  
در عرصه جهانی بازارهای مالی منتظر رای‌گیری کنگره آمریکا و در پی آن سخنان رییس‌جمهور این کشور هستند. آنچه عملا موجب نگرانی شده، افزایش احتمال حمله آمریکا بدون ملاحظه نظرات شورای امنیت سازمان ملل است که اغلب کشورهای جهان با این اقدام از پیش مخالفت کرده‌اند. چین نیز به آمریکا نسبت به هر گونه اقدام ناهماهنگ با جامعه جهانی هشدار داد. در بازارهای جهانی یکی از عوامل مهم در کنترل نوسان طلا، ‌برنده شدن کشور ژاپن برای میزبانی المپیک ۲۰۲۰ بود. افت ارزش ین در مقابل دلار موجب کنترل قیمت طلا و ممانعت از افزایش نرخ آن شد. 

در بازار داخلی میزان حواله‌های مورد تقاضا همچنان در انتظار برای مواضع و تصمیمات جدید غرب و به ویژه آمریکا در حمله به سوریه با کمترین تقاضا مواجه بوده است. در عین حال دیروز بهای دلار در بازار داخلی در ساعات ابتدایی بازار با اندکی نوسان روبه‌رو شد و البته دوباره به سطح قیمت روز یکشنبه بازگشت. 

روز گذشته بهای دلار با نرخ ۳۲۸۵ تومان بازشد و تا ۳۳۰۰ تومان هم بر تابلوها افزایش یافت، اما دوباره تا ساعت ۱۵ به ۳۲۸۵ تومان رسید و عملا رفت و برگشت موقتی در قیمت را درپی داشته است. بنابر نوسان محدود قیمت‌های جهانی طلا و ثبات تقریبی قیمت دلار داخلی، قیمت سکه و طلا نیز در بازار داخلی تقریبا ثابت ماند. بهای سکه در محدوده ۱ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان باقی ماند. نیم و ربع سکه نیز تقریبا تغییر چندانی نداشتند. در بازار طلا بهای هر گرم طلای ۱۸ عیار خام هم روی نرخ روز یکشنبه ثابت ماند. 

تقریبا مهم‌ترین عامل ثبات قیمت در بازار داخلی ارز نبود تقاضای کلان است که انتظار می‌رود با توجه به شرایط تحریمی و بالاآمدن بهای ارز نسبت به سالهای قبل ‌و گران شدن واردات دلیلی برای افزایش تقاضای ارز تجاری باقی نگذارد. درواقع افزایش قیمت ارز خود اثری بازدارنده برای کنترل تقاضای مازاد داشته و تاکید بر حفاظت از تولیدات داخلی نیز تقاضای کلان را از واردات کالاهای غیر ضرور خارجی و به ویژه آسیایی منحرف کرده است. تنها مواد اولیه و کالاهای اساسی است که همچنان مورد حمایت قرار می‌گیرد. 

همچنین برخی مجوزهای افزایش قیمت کالاهای تولیدی در شرکت‌های بورسی به افزایش قیمت سهام در ماه‌های اخیر منجر شده که جذابیت سهام را بیشتر کرده است. جذب حجم زیادی از نقدینگی به این بخش، طرفداران ارز و سکه را به حاشیه بازار راند و البته امیدها به بهبود شرایط کسب و کار پس از روی کار آمدن دولت جدید را نیز نباید در کنترل بهای ارز نادیده گرفت. این شرایط البته در هفته‌های اخیر با بالاگرفتن تهدیدات روانی بازار از خارج از کشور با شرایط تازه‌ای روبه‌رو شده که امروز و فردا جهت‌گیری‌های مشخص‌تری از آن نمایان خواهد شد. 

طبق قرار رییس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه پس از رای‌گیری کنگره در خصوص مواضع نهایی دولت آمریکا، ‌برای مردم این کشور دلایل حمله خود را توضیح خواهد داد که دولت این کشور امیدوار است تا تغییری در میزان مخالفت گسترده در مقابل شروع جنگ به وجود بیاید. 

بازار داخلی در کشور نیز با توجه به گستردگی ارتباطات این مواضع را به طور دقیق رصد می‌کند. در عین حال نرخ درهم امارات به عنوان یکی از شاخص‌های تعیین نرخ دلار داخلی کاملا از شرایط موجود خط می‌گیرد و توجه به آن نیز می‌تواند به تعیین دقیق‌تر قیمت کمک کند. 

موارد مهم دیگری نیز در بازار داخلی بر روند قیمتی ارز تاثیرگذار بوده است که از آن جمله نگرانی از صحت مسیر انتقال ارز است. با توجه به تهدیدات غربی‌ها برای تحریم‌های بانکی و مسیرهای مالی اغلب صرافان از ارسال حواله‌ای بالاتر از ۱۰۰ هزار دلار واهمه دارند. برخی حتی تا نصف این میزان را به عهده می‌گیرند و برای انتقال مقادیر بیشتر این اقدام را در چند نوبت انجام می‌دهند تا در صورتی که ارز مشتری با ریسک بلوکه شدن همراه باشد، ‌از افزایش خطر آن جلوگیری کنند. 

در این روز‌ها، البته با توجه به رای دادگاه‌های اروپایی برای برداشتن تحریم‌های اغلب بانک‌های داخلی امید به بهبود مسیر انتقال ارز بیشتر شده و در صورتی که دولت‌های اروپایی نیز بتوانند در مقابل دولت آمریکا به نوعی از شدت تنگناهای مالی علیه ایران بکاهند با ‌افت کارمزد حرکت‌های مارپیچ ارز، نرخ ارز کاهش خواهد یافت. 

در بازارهای جهانی
روز گذشته در اولین روز فعالیت کاری بازارهای جهانی در این هفته بهای طلا بر خلاف پیش‌بینی‌ها و انتظارات با افزایش روبه‌رو نشد و با یک نوسان محدود تقریبا ۲ دلار کاهش نیز ثبت کرد. در هردو نظرسنجی کیتکو و بلومبرگ برای قیمت طلا در این هفته افزایش گزارش شده بود که تا بعد از ظهر دیروز تقریبا این پیش‌بینی محقق نشد و نرخ آن به ۱۳۸۷ دلار رسید. 

همچنین نشست هفته‌های آتی فدرال رزرو قرار است روزهای ۱۷ و ۱۸ سپتامبر برگزار شود و گمانه‌زنی‌ها در خصوص تصمیم احتمالی مقام‌های فدرال رزرو همچنان ادامه دارد. در این نشست بار دیگر امکان افت میزان محرک‌های اقتصادی بررسی و مورد توجه قرار خواهد گرفت. انتظار براین است که حجم ۸۵ میلیارد دلاری خرید اوراق قرضه تا ۷۰ میلیارد دلار کاهش یابد. بهای طلا در این صورت می‌تواند افت قابل‌توجهی را به خود ببیند. نشست فدرال رزرو آمریکا در حالی هفته آینده برگزار می‌شود که اختلاف نظر بین مقام‌های ارشد بانک مرکزی آمریکا همچنان ادامه دارد. برخی مقام‌های فدرال رزرو خواستار کاهش محرک پولی شده‌اند. تاکنون گمانه‌زنی‌های مختلفی در خصوص تصمیم احتمالی فدرال رزرو مطرح شده؛ ولی برخی از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که فدرال رزرو در نشست آتی خود ۱۰ میلیارد دلار از محرک پولی را کاهش خواهد داد. 

از این رو به نظر می‌رسد مهم‌ترین عاملی که در روزهای آینده بر ارزش دلار تاثیرگذار خواهد بود برگزاری نشست فدرال رزرو آمریکا در روزهای ۱۷ و ۱۸ سپتامبر است. 

همچنین انتشار گزارش وزارت کار آمریکا در خصوص وضعیت بازار اشتغال موجب رشد یک درصدی قیمت طلا در آخرین ساعات مبادلات روز آدینه شد. 

همان‌طور که اشاره شد به اعتقاد کارشناسان اقتصادی تاثیر مثبت موفقیت توکیو در کسب میزبانی المپیک ۲۰۲۰ موجب افزایش شاخص سهام توکیو و کاهش ارزش ین در کوتاه مدت خواهد شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد