به دنبال تصمیم اوباما برای گرفتن مجوز از کنگره آمریکا برای حمله به سوریه و احتمال تاخیر در اقدام نظامی غرب بر ضد این کشور، قیمت جهانی طلا روز دوشنبه با کاهش روبهرو شد، این در حالی بود که بهای جهانی این فلز هفته گذشته به شدت افزایش یافته بود.
روز یکشنبه گذشته اوباما تلاش کرد تا در گفتوگو با نمایندگان کنگره، نظر موافق ایشان را در مورد حمله نظامی به سوریه جلب کند؛ اما تاکنون موفق به گرفتن این مجوز از سوی کنگره نشده است.
در همین حال روز گذشته بهای جهانی طلا تا 1372 دلار هم سقوط کرد و به پایینترین سطح طی یک هفته گذشته رسید، اما در ادامه معاملات، به میزان زیادی این ریزش را جبران و از 1390 دلار عبور کرد.
واکنش این روزهای بازار ارز و سکه داخلی به خبرهای حوزه سیاسی بسیار شدید به نظر میرسد، به این دلیل که واگذاری تصمیمگیری در خصوص این جنگ به کنگره توانست منجر به ریزش بازار شود. به گزارش سکه نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، در همین حال، سکههای بازار قراردادهای آتی بورس کالا هم به تبع بازار نقدی، روز یکشنبه در سررسیدهای نزدیک (شهریور و مهر) با حدود 5 درصد و در سررسیدهای دورتر (آبان و آذر) به ترتیب با حدود 4 و 3 درصد کاهش قیمت داد وستد شدند؛ این همه در شرایطی بود که این سکهها روز شنبه را با افزایشی نزدیک به سقف مجاز، به پایان رسانده بودند، اما ریزش سکه نقدی روز یکشنبه به شدت آتی نبود و در حدود 10 هزار تومان (در مقابل کاهش 50 هزار تومانی آتی) کاهش پیدا کرد. در شرایط حاضر فعالان بازار آتی تا چند روز آینده به شناسایی حاشیه سود خواهند پرداخت؛ چراکه تا 9 سپتامبر (پایان یافتن تعطیلات کنگره آمریکا) قطعا حمله به سوریه انجام نخواهد شد. همچنین گزارش سازمان ملل در خصوص استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه نیز حدود دو هفته دیگر اعلام میشود. نکته مهم دیگر رایگیری در پارلمان فرانسه است که روز چهارشنبه صورت میگیرد و نتایج آن بر بازارها بیتاثیر نیست. به اعتقاد برخی فعالان بازار آتی سکه، در صورتی که کنگره آمریکا و مجلس سنای این کشور به جنگ رای مثبت دهند، بازار آتی با افزایش شدید قیمت روبه رو میشود، اما تا زمان مشخص شدن نتیجه نهایی این موضوع، بازار آتی احتمالا به اصلاح قیمتها خواهد پرداخت. در حال حاضر پارامترهای داخلی اثرگذار بر نوسان قیمتها مثل ارائه اصلاحیه بودجه به مجلس و موضوعات مربوط به هدفمندی یارانهها، تقریبا بیتاثیر هستند. از سوی دیگر، از آنجا که روز یکشنبه از بهای سکههای آتی کاسته شد، شرایط برای افزایش میزان وجه تضمین اولیه مورد نیاز این بازار فراهم نشد و سکههای آتی کماکان با همان رقم قبلی برای وجه تضمین قابل معامله خواهند بود. اختلافات سررسیدها نیز در حال حاضر زیاد به نظر نمی رسد و سود چندانی را نصیب خریداران نمی کند. نکته قابل توجه در معاملات بازار آتی سکه، افزایش چشمگیر حجم معاملات است که در دو روز ابتدایی هفته جاری، ارقام بالایی را به ثبت رساند. روز شنبه که بازار کاملا سبز بسته شد، این رقم به 16 هزار و 690 قرارداد و روز یکشنبه در شرایطی که تابلوی معاملات قرمز بود، به 19 هزار و 230 قرارداد معامله شده رسیده و باز هم موفق به شکستن رکورد شد (آخرین رکورد حجم معاملات 15 هزار و 666 قرارداد در روز یکشنبه 3 شهریورماه بود). طبق آخرین اطلاعیه بورس کالای ایران، ﻣﺠﻮز ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﻣﻌﺎﻣﻼت آتی ﺷﺮﻛﺖ ﻛﺎرﮔﺰاری اﻳﺮان ﺳﻬﻢ، لغو شده و از این پس اﻳﻦ ﺷﺮﻛﺖ ﻣﺠﺎز ﺑﻪ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ در ﺑﺨﺶ ﻗﺮاردادﻫﺎی آتی نیست.