با اینکه بیش از 4 هفته از روی کار آمدن دولت یازدهم نمیگذرد، اغلب سیگنالهای رسیده از تصمیمات اقتصادی و سیاسی وزرای این دولت، منجر به دعوت بازارهای پولی به آرامش و نوسانات اندکی شده است که اغلب در جهت کاهش قیمتها است.
نوسانات این روزهای بازار ارز و سکه، همچنان نشان از انتظار معامله گران و سرمایهگذاران برای هر چه روشن تر شدن مسیر بازارها با توجه به اعلام خط مشی تصمیمگیران اقتصادی دارد.
روز گذشته در حالی که بهای جهانی طلا با تردید سرمایهگذاران نسبت به دورنمای تدابیر محرک پولی در آمریکا، اندکی کاهش یافت، بازارهای طلا و سکه داخلی هم تا حدودی نوسانی شدند. قیمت طلا در بازارهای بینالمللی در حالی در شروع به کار این بازارها ریزش داشت که در پایان معاملات روز جمعه، در آستانه 1400 دلار قرار گرفته بود. کاهش قیمت این فلز در حالی روی داد که معمولا صرفنظر از وضعیت پایانی معاملات در آخر هفته میلادی، شروع به کار بازار جهانی طلا، با افزایش قیمت همراه است.
بهای دلار نیز در بازار آزاد طی روز دوشنبه افزایش محدودی داشت. در همین حال سکههای بازار آتی که دو روز ابتدای هفته را با افزایش قیمت در پایان معاملات از سر گذرانده بودند، روز گذشته در شروع به کار بازار آتی، در هر چهار سررسید کاهش قیمت داشتند که به تدریج با گذشت کمتر از 2 ساعت، سررسیدهای آبان و آذر تغییر جهت داده و افزایش قیمت گرفتند. این تغییر مسیر برای سکههای شهریور و مهرماه نیز با تاخیر اتفاق افتاد تا در نهایت هر چهار سررسید با افزایش قیمت روبهرو شوند؛ هرچند سکه شهریورماه چندین بار به کانال منفی برگشت. به اعتقاد برخی کارشناسان بازار طلا و ارز، مهمترین دلیل نوسانات دو روز گذشته این بازارها، انتصاب سیف برای تصدیگری بانک مرکزی و ادبیات وی در تعیین خط مشی این بانک در آینده است. در همین راستا روز گذشته نیز طی اظهارنظری درمورد لزوم استقلال این بانک، از سوی وی اعلام شد که تمام فعالیتهای پولی و بانکی باید تحت نظارت بانک مرکزی باشند. از طرفی دیروز سکه جذاب آبانماه، همچنان پیشتاز میدان بود و بیشترین تعداد قراردادهای معامله شده را به خود اختصاص داد. در همین حال افزایش حجم و به تبع آن ارزش معاملات آتی سکه در روزهای اخیر، موجب شکسته شدن رکورد سال جاری شدهاست.