نوسانات بازارهای جهانی طلا در شروع هفته کاری این بازارها، اندک بود. در پی انتشار آمارهای ضعیف اقتصادی از آمریکا و رشد ذخایر طلا در صندوقهای سرمایهگذاری جهان، قیمت طلا روز دوشنبه افزایش کمی را تجربه کرد.
این در حالی بود که قیمت این فلز، هفته گذشته با بیشترین رشد در ۵ هفته اخیر روبهرو شده بود و بیش از ۵ درصد افزایش داشت.
از طرفی کاهش شاخص اعتماد مصرفی در اقتصاد آمریکا طیماه اوت، تاثیر زیادی بر افزایش مجدد قیمت طلا داشته است و از سوی دیگر به اعتقاد برخی کارشناسان بازار طلا، عملکرد ضعیف شاخص سهام بورس والاستریت طی هفته گذشته نیز، تاثیر زیادی بر افت ارزش دلار و افزایش قیمت جهانی طلا داشته است. در همین حال، بازارهای داخلی روز گذشته تا حدودی در خلاف جهت اونس طلا حرکت کردند، به طوری که بهای سکه نقدی در این روز با نوسان اندکی، به میزان کمی کاهش داشت و سکههای بازار آتی بورس کالا نیز به همین ترتیب ریزش قیمت کمتر از یک درصد را تجربه کردند که دلیل آن کاهش اندک بهای دلار در بازار آزاد بود. این در حالی است که از ابتدای هفته تا روز گذشته، بازیگر اصلی تغییرات بازارهای سکه، نوسانات دلار بوده است.
این روزها خبرهای متفاوتی از وزارتخانههای اقتصادی دولت یازدهم به گوش میرسد که منجر به تحرکاتی در بازارهای پولی و مالی شده است. از جمله روز گذشته موضوع بازگشت دلار 1226تومانی و ترخیص کالاها با این ارز، پرداخت یارانه کالاهای اساسی از سال آینده و باقی ماندن اولویتبندی کالاها، از جمله اخباری بود که از وزارت صنعت، معدن و تجارت به گوش رسید. از طرفی از سوی دولت اعلام شد که تا 20 شهریورماه، اصلاحیه بودجه سال 92 ارائه خواهد شد که واکنش معامله گران بازار ارز و سکه را در پی داشت و به گفته این گروه از فعالان بازار، این مساله میتواند منجر به ایجاد نوسانات قیمتی در بازارهای ارز و طلا شود. از طرفی فعالان این بازارها، همچنان در انتظار تعیین رییس کل بانک مرکزی هستند. خبر دیگری که معاملهگران بازار آتی سکه و بازارهای نقدی این روزها آن را پیگیری میکنند، ضرب سکههای جدید از سوی بانک مرکزی است. به گفته برخی سرمایهگذاران بازار نقدی و آتی سکه، در صورتی که این امر در آینده نزدیک روی دهد، با توجه به اینکه با چه سازوکاری اجرا شود، میتواند تاثیر چشمگیری بر قیمت سکه در این بازارها داشته باشد. به عقیده این گروه، اگر این سکهها سال ضرب نداشته باشند یا طرحی کاملا جدید داشته باشند، احتمال اینکه قیمت جدیدی (متفاوت از بهای سکه طرح جدید و قدیم) هم داشته باشند، وجود دارد؛ چراکه سکههای طرح امامی به میزان فراوان ضرب شده و در گردش هستند و حال اگر قرار باشد سکه جدید به بازار اضافه شود، هزینه ضرب آن شاید به قیمت سکه بیفزاید که در این صورت این احتمال که قیمت این سکهها از بهای طلای آن بیشتر شود، وجود دارد. از طرفی در قراردادهای آتی سکه طلا، ملاک، آخرین سکه ضرب شده بانک مرکزی است و هر زمان که این سکه ضرب شود، معاملات و تحویل سکهها، بر مبنای آن صورت میگیرد که این مساله ریسک آربیتراژورها و فروشندگان این بازار را بالا میبرد. این در شرایطی است که در حال حاضر سکه تمام بهار دارای حباب منفی است. روز گذشته معاملات سکههای بازار قراردادهای آتی، با کاهش قیمت اندک آغاز شد و با همین روند نیز ادامه پیدا کرد؛ اما در میانه معاملات برخی سررسیدها، بیش از یک درصد کاهش بها پیدا کردند. در همین حال سکه آبانماه که مدتی است بیشترین تعداد قراردادهای باز و بیشترین میزان حجم معاملات را به خود اختصاص داده است، روز گذشته نیز از این لحاظ، سکه اول میدان بود. دلیل آن امر این است که معمولا از سکههای زوج استقبال بیشتری میشود و طبیعی است که با ورود سکه دیماه به جمع سررسیدها، بخشی از قراردادها به این سررسید منتقل خواهد شد.