یک کارشناس مسایل بانکی با اشاره به حذف دلار هزارو226تومانی تاکید کرد: در شرایط فعلی نرخ ارز در بازار آزاد نمیشکند. این کارشناس مسایل بانکی با بیان اینکه در شرایط فعلی به دلیل محدودیت عرضه امکان شکستهشدن نرخ ارز در بازار آزاد وجود ندارد، گفت: 20درصد تورم موجود ناشی از ریسکهای ایجادشده در پی تحریمهای اعمالشده است که مشکلاتی را در صادرات و واردات کالاها ایجاد کرده است.
سکه نیوز:یک کارشناس مسایل بانکی با اشاره به حذف دلار هزارو226تومانی تاکید کرد: در شرایط فعلی نرخ ارز در بازار آزاد نمیشکند. این کارشناس مسایل بانکی با بیان اینکه در شرایط فعلی به دلیل محدودیت عرضه امکان شکستهشدن نرخ ارز در بازار آزاد وجود ندارد، گفت: 20درصد تورم موجود ناشی از ریسکهای ایجادشده در پی تحریمهای اعمالشده است که مشکلاتی را در صادرات و واردات کالاها ایجاد کرده است.
به گزارش سکه نیوز به نقل از ایسنا، سیدبهاءالدین حسینیهاشمی درباره حذف ارز هزارو226تومانی اظهار کرد: تا پیش از اینکه این اقدام از سوی بانک مرکزی انجام شود، قیمت واقعی نرخ ارز با نرخ ارز مرجع فاصله زیادی داشت و اکنون که نرخ ارز مرجع با ارز مبادلهای یکسان شده است باز هم نمیتوانیم ادعا کنیم که نظام تکنرخی ارز داریم.
وی با بیان اینکه اکنون شاهد دو نرخ در بازار ارز هستیم که حداقل هزارتومان با هم فاصله دارند، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی طبق قانون بودجه سالجاری ارز هزارو226تومانی را حذف کرده و نرخی حدود دوهزارو450تومان را برای محاسبات اقتصادی تعیین کرد.
این کارشناس مسایل بانکی با بیان اینکه محاسبات بازار با نرخ متفاوت از آنچه بانک مرکزی تعیین کرده انجام میشود، تاکید کرد: اگر بانک مرکزی بخواهد نرخ ارز را یکسان کند، یکی از الزامات اقتصادی افزایش درآمدهای ارزی ناشی از صادرات نفتی و غیرنفتی است به عبارت دیگر عرضه ارز افزایش یابد و تراز پرداختهای ما مثبت شود.
حسینیهاشمی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است بانک مرکزی مانند سال 81 نرخ مبادلهای را به نرخ بازار آزاد نزدیک کند، گفت: اگر چنین اقدامی انجام شود، موج تورمی جدیدی خواهیم داشت که با توجه به انتظارات مردم از دولت و عدم افزایش درآمدها و دستمزدها چنین امری در کوتاهمدت امکانپذیر نیست. این کارشناس مسایل بانکی با بیان اینکه شرایط سال 81 با شرایط فعلی متفاوت بود، اضافه کرد: در آن زمان شاهد ثبات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بودیم و هزینههای ریسک ناشی از تحریمها وجود نداشت و بانک مرکزی در زمینه بینالمللی ارتباط خوبی داشت و میتوانستیم از اعتبار ارزی بینالمللی استفاده کنیم بنابراین بنا شد نرخ ارز دولتی و نرخ بازار آزاد یکسان شود.
وی با بیان اینکه دولت آینده با چالش مهمی روبهرو است، ابراز امیدواری کرد شرایط بهگونهای پیش برود که شاهد افزایش درآمدهای ارزی و سهولت در واردات کالا و کاهش نرخ تورم باشیم.
این کارشناس مسایل بانکی افزود: 20درصد تورم موجود ناشی از ریسکهای ایجادشده در پی تحریمها باعث ایجاد مشکلاتی در واردات کالا شده و صادرات و نقلوانتقالات پول را با مشکل روبهرو کرده است، بنابراین اگر روابط بینالمللی اصلاح شود با افزایش درآمدهای ارزی بهنظر میرسد نرخ واقعی ارز به سطح حدود دوهزارو400تومان برسد و سپس شاهد ثبات قیمتی باشیم.